Informace k obnovení činnosti Junáka

Vážení rodičové, milá Lvíčata,

dnes, tj. 11. 5. 2020, Junák postupně obnovuje činnost za velmi specifických a přísných podmínek. Nutné jsou rozestupy 2 metry po celou dobu setkání, nošení roušek (a doporučená častá výměna), odevzdat čestné prohlášení o zdravotním stavu dětí a povinnost desinfekce rukou i užívaných prostor (cituji: před i po schůzce (pokud proběhne v objektu) je třeba dezinfikovat povrchy (kliky, stoly, vypínače apod.)). Doporučují se tedy venkovní aktivity, setkání do 15 osob, žádné společné stravování, ani vícedenní akce. Více se můžete dočíst v oficiálním článku Junáka:

 https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5137-vykonna-rada-11-kvetna-prechazime-od-pozastavene-skautske-cinnosti-k-cinnosti-omezene-jaka-budou-jeji-pravidla?autologin=1

 

My, vedení Lvíčat, jsme se rozhodli prozatím činnost neobnovit, protože se nám tyto podmínky nezdají být proveditelné. Pokud situace dovolí další uvolňování a mírnější pravidla (např. bez rozestupů a roušek), rádi Vás všechny uvidíme. Odhadem by to mohlo nastat v červnu – obnovili bychom pravidelné úterní schůzky a plánujeme aspoň jednodenní závěrečnou výpravu (byla by o plánovaném víkendu, pravděpodobně 20. 6. 2020) . Sbírka Český den proti rakovině je zrušená pro celou ČR (možná bude na podzim, podpora je možná libovolným příspěvkem na jejich účet, viz jejich web), dětské dny ve školkách a další plánované akce se nekonají. 

 

DŮLEŽITÉ: Protože většina podobných hromadných aktivit (školní docházka, ZUŠ, jazykové kurzy apod.) je založena na dobrovolné účasti členů, prosíme Vás, abyste se vyjádřili, zda o toto červnové obnovení naší oddílové činnosti ve Štěpánově (pokud to bude možné) stojíte! Jinak bychom ji obnovili až v září...

 

Zástupci Junáka (i dalších dětských organizací v ČR) budou dne 19. května jednat s hlavní hygieničkou a zástupci politiků o možnostech a podmínkách letních táborů. Poté budeme sami vědět, jak to s naším táborem bude, jaké budou podmínky a zda bude reálné jej letos uskutečnit. Samozřejmě bychom moc chtěli, plánujeme jej a těšíme se, ale respektujeme současnou situaci i nutná opatření. Jedná se o zdraví a bezpečí nás všech, dětí i starších občanů. Nechceme to podcenit. 

 

Děkujeme Vám všem za pochopení a věříme, že se ještě tento školní rok budeme moci setkat.

Srdečně Vás všechny zdravíme!

Beny, Želwice, Šůgr, Hrošík, Mikan