Oddílová činnost od září 2016

ZAHAJOVACÍ VÍKENDOVKA (září 2016)

Letos jsme na zahajovací víkendové akci v polovině září oslavili 17 LET fungování našeho skautského oddílu Lvíčata Štěpánov. Byla to pěkná oslava – s dortem a svíčkami. Večer jsme vypouštěli lampiony přání! Přejeme si mnoho dalších let a spokojených členů!

Vyrazili jsme na celodenní program Hanácké Dožínky do ekocentra Sluňákov v Horce. Bylo tam spoustu aktivit, her, vyrábění a také malé divadelní vystoupení, vše k tématu Podzim v přírodě a sklizeň. Líbilo se nám tam. Na jaře se sem opět rádi vydáme na výlet!

ÚSPĚŠNÝ NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ (září). Přidáte se taky?

Po minulém Dětském dni ve školce (v červnu) jsme letos v září pozvali okolo 30 zájemců a asi 10 nadšených dětí s námi skautuje trvale. Chcete se taky přidat? Nebojte se přijít mezi nás! Schůzky máme KAŽDÉ PONDĚLÍ v Liboši (Hasičská zbrojnice) anebo KAŽDÉ ÚTERÝ VE ŠTĚPÁNOVĚ (bývalá MŠ Na Hutích, vchod u kadeřnice). Čas schůzek je totožný, a to 16:30 – 18:00. Přijímáme děti od 6 let a pětileté šikuly "na zkoušku" taky!

Kamarádi, nebojte se přijít mezi nás! Rádi Vás poznáme!

Je o nás slyšet: Psaly o nás dva skautské časopisy (září)

V časopise Světýlko (pro děti 7 – 10 let) vyšla reportáž o tom, jak jsme v loňském školním roce plnili výzvu Vlčácká stovka – spousta cviků v počtu 100, běh na 100 metrů, dobrý skutek pro stoletého člověka, kontaktovat jiný oddíl na vzdálenost (co nejpřesněji) 100km od nás...

Časopis  Skautský svět (pro dospělé a příznivce hnutí) se v září věnoval možnostem a využití skautských časopisů v oddílové činnosti. Jako jediná naše vůdkyně (Kristina Záchová – Želwice) napsala do ankety, že časopisy využíváme opravdu hojně, luštíme v nich s dětmi a zkoušíme nové aktivity. Dokonce o tom přednášíme i pro další vůdce na skautských kurzech...

V prosincových časopisech Světýlko budou otisknuty obrázky našich členů – dětí ze Štěpánova.

Víkend rozhleden a Den zvířat
v Zoo Olomouc (říjen)

Na sv. Františka se každoročně slaví Světový den zvířat. Protože je sv. František z Assisi patronem všech vlčat (mladší kluci skauti), i my tento svátek slavíme. Vydali jsme se letos na akci pořádanou v Zoo Olomouc, kde jsme se dozvěděli, jak se zvířata připravují na zimu, zajímavosti ze zvířecí říše i technické informace o rozhledně v areálu zoo.

V soutěži Víkend rozhleden se nám i podařilo vyhrát pěknou encyklopedii o všech zvířatech ze Zoo Olomouc. Děkujeme.

VEDENÍ VANDRUJE KRÁSNOU PŘÍRODOU CHŘIBŮ (říjen)

Vedení oddílu (dospěláci + pes) si udělali týdenní vandr krásnou podzimní přírodou Chřibů (okolí Velehradu, jih Moravy). Velmi jsme si to užili a načerpali jsme nové síly do ošklivých podzimních dní.

PODZIMNÍ VÍKENDOVÁ AKCE (listopad)

V listopadu jsme měli speciální akci. Od pátku měli víkendové přespání pouze starší členové oddílu, sobota a neděle byla pro všechny. V pátek jsme hráli různé složitější společenské hry, promítali jsme si fotky a hlavně jsme si zahráli speciální hru s využitím moderních technologií. Zvídaví členové museli splnit různé úkoly (od běhání, přes spojování indicií, až po práci s oddílovou knihovnou), aby vždy získali nové heslo k zamčené složce s novými instrukcemi... A na konci čekal poklad!

Společný program celou sobotu a neděli byl různorodý – veselý, akční, běhací, klidný, venku i vevnitř. Hráli jsme různé pohybové hry venku, ale i klidné v klubovně, šli jsme na procházku a také jsme vyráběli pěkné vázy ubrouskovou technikou. Užili si to i nejmladší členové!

CO CHYSTÁME DÁL?

·         Celý listopad a prosinec sbíráme VÍČKA pro Elenku! Dobré skutky jsou totiž skautským posláním, nebuďme tedy lhostejní a podpořte tuto akci i Vy!

·         V listopadu se ještě chystáme na Den her v klubovně a také do kina Štěpánov.

·         V prosinci nás čeká vánoční výprava ke krmelci (myslíme i na zvířátka v lese!) a vánoční schůzky s dárky i vánočními zvyky…

·         Na Štědrý den Vám tradičně doneseme Betlémské světlo. Můžete si jej vyzvednout ve Štěpánově na akci Troubení z věže, i v Březcích při Koledování.

·         V lednu nás uslyšíte zpívat při Tříkrálové sbírce (7. 1. 2017).

·         Na pololetní prázdniny (začátek února) plánujeme čtyřdenní akci v hlavním městě – Ledová Praha 2017. Poznáváme se skauty nová místa i historii České republiky.