Družina Ježci ze Štěpánova vyhrála závod V Benešově straší 2023!

Každý rok se v Benešově u Prahy koná orientační a šifrovací závod V Benešově straší. Účastníci vyluští v šifrách ulice města, kde dle mapy následně hledají ukrytá strašidla, aby od nich získali důležité body. V ideálním případě najdou všech 10 strašidel a vrátí se do 90 minut zpět do cíle. Rozhoduje počet bodů i výsledný čas na trati.

Naše družina Ježků (skauti a skautky ve věku 13–15 let z 23. koed. skautského oddílu Lvíčata Štěpánov) se tohoto závodu účastnila již loni a skončila na pěkném 4. místě. Letos už tedy Ježci věděli, do čeho jdou, a plni energie věřili tomu, že letos dosáhnou na oceňovaná místa. Celou sobotu (25. 11. 2023) mírně sněžilo, teplota byla okolo nuly a závod tím byl mírně ztížen. V čase hodina a 14 minut však Ježci získali od strašidel 17 bodů (z dvaceti možných) a ve své kategorii vyhráli 1. místo (ze 35 hlídek). Radost byla obrovská!

Dříve se tohoto závodu účastnila družila LO3, která v roce 2013 získala 3. místo ve skautské kategorii. Děkujeme našim Ježkům za excelentní výkon! Po 10 letech jsme tak opět obsadili medailové místo, i když jsme se mezitím několik let závodu neúčastnili.